Muskarilauluja ja loruja

LORUJA Ruoho maassa, lintu puussa, sadeheinä kissan suussa. Pilvi siellä, pilvi täällä, kohta sataa siellä täällä.

Olkihattu isolieri kalliolta alas kieri. Siitä veteen vieri, vesilintu teki pesän hautoi munat, asui kesän

Kurre loikkaa puusta puuhun, jalka kurahousun suuhun. Ensin toinen sitten toinen, roiskuessa rapakoiden (pukemisloru)

Kissa suihkuun asteli itsensä se kasteli. Kulmakarvat sitten pesi viiksistäkin valui vesi. Siitä nautti kissa kovin suihkutteli vielä tovin koko harhaluulon edestä ettei kissat pitäisi vedestä.

Aleksi-poika aasin sai harmaakarvaisen, tottakai. Aleksi aasilla ratsastaa, laukkaan ei sitä millään saa.

Sikin sokin sukkaset, lakki sekä rukkaset. Takkikin on nurinpäin, kuka kaiken sotki näin?

Kertoa voin tämän verran; illalla näin haamuherran. Kumarteli kaavun alla, tuossa meidän verannalla. Johonkin vain sitten haihtui, yö kun jälleen aamuksi vaihtui.

Krokotiilin kulmahammas jomotti ja särki. "Täytyy mennä lääkärille", sanoi sille järki. Soitto hammastohtorille avun varmaan toisi tohtori jos hammasvaivan parannella voisi.

LAULUJA JA LAULULEIKKEJÄ

Myssykkä tyssykkä hyssykkä, puolukkaposki ja mansikkasuu... Mössykkä tössykkä hössykkä -vauvan naama kuin täysikuu!

Silmä, silmä, nenä suu...poski, poski ja leukaluu, Käsi, käsi, massu ja napa...jalka, jalka ja varpahat! Silmä, silmä, nenä ja suu -sinuun äiti/isä rakastuu! silitellään samalla lorunmukaisia kohtia

Vedetään nuottaa, saadaan paljon kaloja, Kissalle kiisket, koiralle kuoreet Muorille muikut.. Isot kalat myydään ja pienet kalat syödään - kups kalat konttiin (suom.) (keinutellaan lasta kuin veneessä, kups-kohdassa hyppäytetään ilmaan)

Mikä nauraa niin kuin aurinko, mikä itkee niin kuin kuu.. Mille meidän istä irvistelee: baby I love You Mikä kaikkien on suosikki, jopa naapuritkin tykkää; Mitä kaikki pihan lapset kilvan kärryillämme lykkää Se on se meidän uusi vauva -nimeä en muista.. Se joskus karjuu niin et' pikkulinnut tippuu puista Ei kävele, ei konttaa -silti emme pääse karkuun... sen vuoksi usein yölläkin me heräilemme parkuun On koira meillä myös vaan vauva näyttää pienemmältä.. ei pääse ruokapöytänkään -ei ihme jos on nälkä... Mikä nauraa niin kuin aurinko, mikä itkee niin kuin kuu... Mille meidän isä salaa kuiskaa: baby I love You Nyt tulkaa kaikki katsomaan kun vauva hymyilee -niin tiedättepä senkin missä onni lymyilee... ~P. Rasinkangas ~

Mistä on pienet tytöt tehty, mistä on pienet tytöt tehty? Sokerista kukkasista inkivääristä kanelista; Niistä on pienet tytöt tehty ! Mistä on pienet pojat tehty, mistä on pienet pojat tehty? Etanoista sammakoista koiranhännän tupsukoista Niistä on pienet pojat tehty !

Tanssi mun vauvani, tanssi ja kiiku, Eihän ne töppöset vanhana liiku; Tanssi mun vauvani, tanssios aina: - vanhana töppöset painaa ! (laulu..tanssita vauvaa sylissäsi)

Vedetään vedetään nuottaa, mitähän se nuotta tuottaa ? (x2) Nuotalla nousee kaloja -kaloja! Herroille herkkupaloja -paloja! Kissalle kiiskiä, koiralle kuoreita, sinulle ja minulle muikkuja tuoreita... Hups, kups koppaan,sipu sipu sintit soppaan! Hupsista hops vaan, sipu sipu sintit soppaan! (amerikkalainen)

1) Sip sap sip sap sipsapsaa, tänään sataa ripsahtaa. Sip sap sip sap sipsapsaa, sadehan sieniä kasvattaa! 2) Sip sap......etanat sieniä maiskuttaa 3) Sip...tänään vettä ripsahtaa...sateella minua naurattaa! (suom) sormilla tehdään sateen ropinaa vauvan iholle

Kis, kis kissanpoika! Kissa tanssii jäällä sukat, kengät kainalossa, hieno paita päällä.

Kolo kolo kouluun takareiki tauluun hulivilin kintaat sammakon saappaat.

Myttynä mattona hyttynä hattuna kommervenkkaa vemmerkonkkaa hetulan petulan heis tepulan retulan seis.

Lilleri Lalleri laudalla makasi. Lilleri Lalleri laudalta putosi. Ei sitä ole koko Suomen maassa, joka Lillri Lallerin parantaa.

Siu siu suukkonen pikkulinnun suukkonen noken hellä hipaisu, siukkusiiven sipaisu. siu siu suukkonen!

Peukalopotti Suomensotti, Oltermanni, Kultaralli, Pikkurilli Peukaloputti saaviin putosi, Suomensotti sen pelasti Lonkermanni sen kehtoon peitti Kultaralli sen tuuditti. Pikkurilli tahtia löi ja kaikella tavalla metelöi.

Leivon leivon leipäsiä, makoisia maitoisia. Leivon leivon leipäsiä, makoisia maitosia! Silitän....silitän.. nakkaan, nakkaan uunihin ja suuhun! (leivo niin, että vauva on "leipänen") Leivon leivon Pulla-Lasta Pulla-Laps' on taikinasta. Silmät sill' on rusinasta Korvan korpun koppurasta ("rallatus" sävelillä so-mi: so, so, mi, mi, so, so. mi, mi jne. silmät- ja korvat sivellään laulun kertomissa kohdissa) Leivon leivon pullaa, kelle pullan annan -äitille sen kannan! Hyöritän pyöritän ympäri näin, puikin puikin piikilläin. pistän pullan uuniin -ja ahmin pullan suukkiin!! (pyöritä pulla pidellen vauvan käsiä samassa asennossa, pistele "sormipiikillä", syö suuhusi)

Harakka huttua keittää, hännällänsä hämmentää, käyttää sulka kämmentään ja suolat joukkoon heittää. Hyppää kivelle, hyppää kannolle, lentää suuriin puihin. Hups, vaan kupperiskaa. ja puurot toisten suihin! (laulu: keitä vauvan kämmenelle, heitä suola läpsyttäen kämmentä, hyppäytä vauvaa kainaloista, kutita suulla masua) Harakka huttua keittää, hännällänsä hämmentää, pyrstöllänsä puistelee, nokallansa koittelee, panee suolaa, panee sokeria, antaa tälle, antaa tälle antaa tälle antaa tälle, -tälle ei annakaan! (loru, keitetään puuro lapsen kädelle ja syötetään sormille)

Tapu, tapu, tap...tapu, tapu, tap vauva pieni, vauva pieni taputtaa.. Tapu tapu tap...tapu, tapu tap pienet kädet, pienet kädet taputtaa Pum pum pum...pum pum pum, vauva pieni, vauva, pieni rummuttaa. Pum pum pum...pum pum pum, puuromassu, puuromassu pullottaa Tömps tömps tömps...tömps, tömps, tömps vauva pieni, vauva pieni tömistää, Tömps tömps tömps...tömps, tömps, tömps pienet jalat, pienet jalat tömistää

Hevonen se kävellä lönkyttellöö. hevonen se kävellä lönkyttellöö. (vauva sylissä kävellään "lönkytellen") Nyt se juosta kipittää, nyt se juosta kipittää (juostaan ja lausutaan lorua nopeammin) Nyt se laukkoo Nyt se laukkoo Nyt se laukkoo! ("laukkoo"-kohdassa keinautetaan vauva korkealle ilmaan)

Sataa vettä, sataa lunta sataa pieniä rakeita (naputetaan sormilla sadetta vauvan kehoon) Kuka on käskenyt tyttöjen ottaa poikien taskusta makeita (kutitetaan vauvaa)

Pikku Piia pingviini tanssii napajäällä, tikkeraade, takkeraade, tanssii napajäällä. Vanha pappa pingviini onhännystäkki päällä Tikkerade, takkeraade tikke takke tyy. Pingviinien piirissä on kaksitoista lasta Tikkeraade, takkeraade, kaksitoista lasta. Pikku Piian pingviini on kahdestoista vasta Tikkeraade takkeraade tikke takke tyy Jos ei ole leikissä kumppania sulla tikkeraade takkeraade kumppania sulla. Tahtoisitko pingviinien kaveriksi tulla tikkeraade takkeraade tikke takke tyy Maailma on tarkoitettu yhteiseksi meille tikkeraade takkeraade yhteiseksi meille Sinulle ja minulle ja pikku-pingviineille Tikkeraade takkeraade taikke takke tyy

Keisari kiertää kartanoa (sivele sormella vauvan kasvoihin ympyrä) Keisari kiertää kartanoa (sivele ympyrä toiseen suuntaan) Katsoo ikkunasta (sivele silmäluomea) Katsoo akkunasta (sivele toista silmäluomea) Painaa nappia (paina nenää) Pyyhkii jalat (pyyhi kahdella sormella nenänalustaa) Ja astuu sisään (laita sormi suuhun)

[Syntymäni] [Kaste] [Uutisia] [Vauvamuskari] [Uniruno Aleksille] [Kasvu] [Vieraskirja]

Piirrokset Riksu ©

Aleksin sivulle