AVARTTI

- nuoret se tekevät
Avartti tarjoaa 14-25-vuotiaille nuorille uuden ja mielenkiintoisen tavan harrastaa. Avartti on henkilökohtainen haaste, joka korostaa tavoitteellisuutta, pitkäjänteisyyttä, vapaaehtoisuutta ja kansainvälisyyttä
Osallistuminen
Avartissa on kolme tasoa, joista jokainen edellyttää osallistujalta edellistä suurempaa sitoutumista:
Aikuisten ja harrastusjärjestöjen rooli
Ennen varsinaista toimintaa nuori saa tarvittavan peruskoulutuksen ohjaajien ja asiantuntijoiden johdolla. Ohjaajina voivat toimia kaikki ne, jotka haluavat olla mukana tekemässä haasteellista nuorisotyötä, esim. nuorisotyöntekijät, opettajat, vanhemmat sekä eri lajien taitajat ja harrastajat.
Kansainvälisyys
Awartti-ohjelma (the International Award Programme) toimii nykyään yli 90 maassa. Vuosittain siihen osallistuu n. 400 000 nuorta eri puolilla maailmaa. Suomalaiset nuoret voivat osallistua ohjelmaan myös ulkomailla - ja päinvastoin.
Avartti
on kansainvälisen nuorisotyön muoto
Avartti ei ole vielä valmis toimintaohjelma Suomessa. Sen kehittäminen yhdeksi nuorisotyön työmuodoista kuuluu opetusministeriön keskeisiin tulostavoitteisiin. Tavoitteena on kehittää suomalainen malli kansainvälisestä ohjelmasta. Tässä työssä voivat kaikki olla mukana.
Kiinnostaako?
Kysy lisätietoja:
Espoon pilottiprojekti (alk. lokakuu 99)
Helena Immonen
Kivenlahden nuorisotila
Merivalkama 2
0500-610 632, 09-8091295Takapihalle

teksti © by avartti, page © by roba. all rights reserved